Blogg

Blogg
Lite extra topping och strössel med blandad smak är vad som serveras. God läsning.

Låt oss presentera: Add Wisdom

En flexibel lärplattform för alla som vill utbilda och informera. Med Add Wisdom är det enkelt att skapa, underhålla och följa upp kurser och utbildningar. En smartare väg till en lyckad kursverksamhet, helt enkelt.

Så lyckas du med Snapchat

Stjärnorna på den digitala himlen lyser starkare än någonsin. I en tid då etablerade kanaler som Facebook och Instagram sett sin tillväxt sakta in skiner Snapchat med nya möjligheter. Säg det med en bild!

Is that a bird? Is that a plane? --- No! It’s Science fiction på riktigt!

Det hände en hel del för tio år sedan. Fjärde Harry Potter filmen hade premiär på bio, vi oroade oss över fågelinfluensan och en man vid namn Zuckerberg registrerade domänen Facebook.com. I en annan del av USA hade ett middagssällskap svårt att dela videoklipp med varandra. Kort därefter skapade de en liten hemsida för att lösa problemet - YouTube. Idag är nästan svårt att tänka tillbaka på tiden innan iPhone, streaming och sociala medier.

Knappar

För en tid sedan hörde jag en intervju med en dam som fyllde 100 år. Journalisten frågade: “Vilken är den största skillnaden mellan nu och då du var barn?” Damen tänkte efter och svarade: “När jag var liten fanns det ingen knapp att trycka på”

(R)Evolutionen ICA-Stig

Självklart ska alla köpa bröd från ditt bageri, köpa just ditt vetemjöl och välja dina matlagningskurser. Valet av insats kan delas upp i två primära alternativ. Revolution och evolution.

David Ogilvy: 10 tips för att skriva bättre

Bra skrivande är inte en naturlig gåva. Du måste lära dig att skriva bra. Här är några tips.

Fem tips för fler besökare på din webbplats

Webbtrafik, vaniljglass och grädde har åtminstone en sak gemensamt: lätta att få smak för och svåra att få nog av. Mer grädde och vaniljglass ordnas lätt som en plätt genom att öppna plånboken, fler besökare på webben kräver lite mer. Lyckligtvis finns det några ganska enkla åtgärder som driver både trafik och försäljning.

Krig mot krångel

Idag lägger en genomsnittlig svensk läkare en tredjedel av sin arbetstid på ren administration. Var fjärde chef inom näringslivet ägnar halva sin tid åt pappersarbete, trots att de anser att andra uppgifter är viktigare. Det pågår alltså mängder av manuell, tidskrävande administration över hela Sverige. Det behöver inte vara så, tänkte vi, och förklarade krig mot krångel.

Bilder från året som gått

En bild säger som bekant mer än tusen ord, men det handlar om så mycket mer än så. Den ska naturligtvis vara av en hög teknisk kvalitet - men den ska också förmedla varumärkets budskap och ton.

Digital marknadsföring i fem steg

Digital marknadsföring är inte alls något mysterium när man bryter ner det i de här fem stegen. Vi kör!

Vi söker programmerare med Mad Skillz!

Vi lägger inte störst vikt vid att du ska ha 80-100 års erfarenhet inom yrket. Använd gärna slippers, thermobrallor eller cykelbyxor. Det är helt upp till dig. Du får gärna skratta och bidra med roliga historier, även om det inte är något krav.

Hjälp oss fylla världen med grädde!

Ikoner, kommunikation och tidens gång

Om visuell design och ikoner som stannat i tiden.

Internet of Things

Att bygga broar mellan olika innovativa tjänster är framtidens melodi. Om kvittrande båtar, bloggande brödrostar och konsten att komma ihåg att hämta sina barn från fotbollsträningen.