Att digitalisera en sallad

Att digitalisera en sallad

Vi fortsätter på vårt grönsakstema. Tidigare har ni träffat vår fotograf och Zucchini-tjusare Tomas Thelin. Idag har turen kommit till vår programmerare Peter Püschel.

Peter är inte bara fyrabarnspappa och aktiv inom scouterna. Han kan också titulera sig som växthusprogrammerare efter ett lyckat sommarprojekt.

Det sägs ju att man ska prata med sina krukväxter. Spelar det någon roll vilket programmeringsspråk man använder när man ska digitalisera sitt växthus?
Nja alltså, just det här projektet använder sig av C och Python. Men det är ett mångkulturellt växthus med växter från lite olika breddgrader, så jag tror nog att det mesta kan funka rätt så bra.

Berätta, varför vill man digitalisera ett växthus?
Jag har en kompis som byggde ett växthus i våras. Det är ju en massa jobb med att vattna och hålla temperaturen på en optimal nivå, så vi beslutade oss för att automatisera processen. Vi började med att sätta upp några sensorer på olika håll och kanter. Utifrån den information som sensorerna samlar in så ökar eller minskar vi luftintaget och vattentillförseln. Samtidigt synkroniseras all data mot en webbserver så att vi kan följa utvecklingen.

Har du några fler specialbyggen i bakfickan sedan tidigare?
Om du frågar om mig personligen så har jag exempelvis byggt en bildram som är kopplad till mitt Instagram-konto. Det blev en bra present till en äldre släkting som inte riktigt digitaliserat sin tillvaro i samma utsträckning - än. I somras byggde jag en väckarklocka som visar både tid och temperatur. En ring av lysdioder anger tiden och temperaturen visas med hjälp av en servostyrd pekare. Den är också uppkopplad mot Internet. Varför? Det vet jag inte riktigt än.

Vad står på agendan nu när du kommit tillbaka från din föräldraledighet?
Jag kan bara konstatera att det hänt en massa roligt på Add Cream under det år som jag varit ledig. Just nu har jag fullt upp med olika kundprojekt men på sikt ser jag fram emot att även kunna arbeta mer med vår egen produkt, Add Wisdom

Har du ett projekt på gång eller kanske bara ett problem som måste lösas?
Hör av dig till oss på hello@addcream.se eller ring oss på 0660-43 18 00