Internet of Things

Internet of Things

Internet of things, sakernas internet, håller på att bli verklighet. Tanken är att du inom kort ska kunna spåra och kommunicera med alla dina tekniska enheter var de än är. Du kanske tänker att du redan gör det idag. Och visst, det går att spåra din telefons position och sätta en liten sändare i kattens halsband som förhindrar att den springer bort. Det blir riktigt intressant först när vi har möjlighet att bygga broar mellan olika tekniska lösningar. 

Tänk dig följande scenario. Klockan är 17:00 och du har precis hunnit sätta dig i bilen. I samma stund berättar bilen att du ska ta en liten annan väg hem idag. Det har inträffat en olycka på din vanliga resväg och dessutom har kylskåpet sagt att du behöver handla. Väl framme vid butiken får du automatiskt fram inköpslistan som skickas ut från den matblogg du prenumererar på. Väl hemma öppnas dörren automatiskt när du närmar dig och ljuset i huset tänds. Du sätter dig i soffan och din TV sätter på det program du brukar vara intresserad av. I reklampausen berättar den att du måste åka snart om du ska hinna hämta barnen från fotbollsträningen.

Exakt när det blir lite läskigt kommer att variera från person till person. Gemensamt är dock att diskussionen kring integritet kommer att bli än mer aktuell i framtiden. Vad vi kan se redan idag är att nya sätt att kommunicera växer fram i en obeveklig takt och så även möjligheter för företag.

Ps
Inom kort lanserar Add Cream en app på uppdrag av den svenska båttillverkaren Anytec. Appen gör det möjligt för alla med en droppe saltvatten i ådrorna (och en Anytec-båt vid bryggan) att hålla koll på sin båt i ur och skur. Håll utkik efter Anytec Connect på Apples App Store framöver och testa själv!