Science fiction på riktigt!

Is that a bird? Is that a plane? No! It’s Science fiction på riktigt!

Det hände en hel del för tio år sedan. Fjärde Harry Potter filmen hade premiär på bio, vi oroade oss över fågelinfluensan och en man vid namn Zuckerberg registrerade domänen Facebook.com. I en annan del av USA hade ett middagssällskap svårt att dela videoklipp med varandra. Kort därefter skapade de en liten hemsida för att lösa problemet - YouTube. Idag är nästan svårt att tänka tillbaka på tiden innan iPhone, streaming och sociala medier. 

På kort tid har nya, digitala affärsmodeller skapats och medfört dramatiska förändringar i arbetslivet. Kraven på system, IT-stöd och omvärldsbevakning har ökat. Kundernas förväntningar har följt samma utveckling och nu står vi inför en situation där det är extra viktigt att leverera snabb, träffsäker och transparent kommunikation.

Vare sig vi vill eller inte. Vi vill. Hjälpa till.

Men vad kan man göra om man inte heter Gates eller Jobs i efternamn? Det är egentligen ingen raketforskning! Företag har effektiviserat sina verksamheter i alla tider. Den stora skillnaden är att vi nu, ganska plötsligt, har en verktygslåda med en massa nya digitala verktyg.

Adecco släppte nyligen en rapport på temat "Yrken som kommer, yrken som går - digitala kunskaper är de som består" där dagens dramatiska förändringar beskrivs som robotarnas tidevarv - science fiction på riktigt. Forskning visar att datorer och system skulle kunna ersätta 47 procent av alla amerikanska jobb de närmaste 20 åren. Nu visar dessutom en motsvarande undersökning i Sverige att den svenska arbetsmarknaden är ännu mer känslig för digitalisering än den amerikanska. Över hälften av de svenska jobben ligger i farozonen, 53 procent för att vara exakt. Näst på tur att påverkas är företagsekonomer och marknadsförare. Sverige har hittills lyckats möta förändringarna ganska bra, men det krävs fortsatt arbete för att ta vara på den strukturomvandling vi står inför.

Add Cream har under åren hjälpt företag och organisationer att minimera sin pappersexercis, automatisera myndighetskontakter och att skapa digitala lösningar på analoga utmaningar. Vill du veta mer? Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa just dig och ditt företag. Hör av dig på telefon 0660-43 18 00 eller maila oss på hej@addcream.se.