Träffsäkra utvecklingsprojekt

Träffsäkra utvecklingsprojekt

Sommaren bjöd på så väl växthusprogrammering som tågresor och jättelika Zucchinis. Vår programmerare och köttätare Eric sparade dock på krafterna för att ladda upp inför höstens största evenemang.

Vi snackar granskog, tallbarr och Lycksele. Tidiga mornar, knastrande komradios och skällande hundar. Känslan av en Volvo 240 med dåliga stötdämpare längs med ensliga skogsvägar. En kåsa fylld med skållhet Oboy.

Vi pratar naturligtvis om årets älgjakt.

Hallå Eric, hur var det med jaktlyckan i år?
Jodå! Frysen full, det blir gott om älgköttbullar i år också.

Köttbullar i all ära men vad är egentligen bästa styckdetaljen på en älg?
Filébitarna är ju helt fantastiska. Punkt slut. Medium-rare älgfilé med whiskysås är en svårslagen favorit. Sen vill jag bara säga att uppstekt palt/fläskpannkaka med extra mycket smör och snattersylta (red. Anm. hjortronsylt) är det bästa som finns i skogen. Sitter man i röken från elden så är det garanterat myggfritt, också.

Finns det några paralleller mellan att jaga och att programmera?
Noggrannhet och ansvarstagande är väl två viktiga egenskaper som går igen i bägge fallen. Att se till att det man tar fram har avsedd effekt.

Vilka typer av projekt arbetar du med?
Ofta utvecklar vi system som ligger väldigt nära kundens kärnverksamhet. I nära samarbete med KinAB tog vi fram ett skräddarsytt system som används inom alla delar av organisationen - allt från orderläggning och inrapportering från fältet till administration och fakturering.

Två andra kunder som varit roliga att arbeta med är Docksta sko och Hairstuff där vi fått hjälpa till att utveckla hela kedjan - från e-handel till logistiklösningar och kopplingar mot olika affärssystem.

Sen finns naturligtvis mer avgränsade projekt som är minst lika roliga att arbeta med, där det går väldigt fort mellan startmöte och lansering.

Vad ska man som kund ha koll på för att lyckas med sina digitala projekt?
Det spelar ingen roll om du behöver ett nytt medlemsregister eller vill flyga till månen - själva utmaningen är att få det att lyfta från första början. Att byta riktning när du är halvvägs till destinationen är både dyrt och tidsödande. Så se till att ha koll på syfte, mål, budget och avgränsningar redan från början. Försök hitta ett digitalt bollplank som du kan ha en dialog med, ingen ja-sägare.

Vill du snacka möjligheter, lösa ett problem eller få tips på Erics bästa älgrecept? Hör av dig till oss på hello@addcream.se eller ring 0660-43 18 00.