Slippers i ny digital förpackning.

Kund

Docksta Skofabrik

Tjänster

E-shop, Fotografering


Behovet 

Docksta Skofabrik, beläget mitt i världsarvet Höga Kusten och med anor från 1923, är en av de få skofabriker som finns kvar i Sverige. Skoproduktionen sker fortfarande för hand och med ett gediget hantverk. I sortimentet hittar du bland annat stilikonerna Gunilla och Patrik, klassiska slippers / tofflor från 50-talet. Även om hållbarhet- och kvalitetstänket är detsamma så har mycket förändrats både i och utanför skofabriken sedan 20-talet. För att möta dagens marknadsförutsättningar och hitta rätt i sin varumärkesstrategi valde Docksta Skofabrik att anlita Add Cream.

Lösningen

Docksta Skofabrik ville hitta nya vägar att nå ut med sina produkter, modernisera uttrycket för varumärket och få hjälp med en digital transformation. Med varsam hand har vi förflyttat varumärket genom att lyfta fram det gedigna hantverket, hållbarhetstänket och skofabrikens svenska moderna design. Vi började med att modernisera logotypen och producera nya produktbilder. En helt ny responsiv webbplats med webbshop växte fram, med målgruppens köpbeteende i fokus. Ett skräddarsytt e-handelssystem togs fram i vår egen plattformslösning. För säker betalservice inkluderade vi Klarna checkout för inrikesbetalning och Stripe betallösning för utrikesbetalning.

Resultatet

En månad efter lanseringen av den nya webbplatsen kunde Docksta Sko glädjande notera en försäljningsökning på 80%. Resultatet av vårt uppdrag blev en varsam varumärkesförflyttning och digitalisering av ett gediget hantverk. Med hjälp av Add Cream har Docksta Sko moderniserat sitt uttryck och har nu en stabil plattform för att nå ut med sina produkter, fortsätta bygga sitt varumärke och möta morgondagens marknadsförutsättningar.


Nått spännande på g?

hello@addcream.se

Besök oss

Järnvägsgatan 8, Örnsköldsvik