Att fånga känslan

Att fånga känslan

Vår kollega Tomas Thelin har varit föräldraledig i snart ett år. Nu är han tillbaka och redo för nya foto- och filmuppdrag.

Att Tomas är en riktigt skarp fotograf, det visste vi redan sedan tidigare. Att han också är en sylvass grönsaksodlare kom som något av en nyhet. Inte minst för honom själv. Men det är svårt att argumentera med en 3-kilos Zucchini

Tomas! Välkommen tillbaka till kontoret. Det var allt en redig Zucchini, man kan inte annat än gratulera. Har du döpt den än?
Tack! Barnen satte den i dockvagnen och kör runt med den. I namnfrågan är dom lite splittrade. Det står mellan Ellis eller Smulan just nu, men vi inväntar fortfarande ett slutgiltigt beslut i frågan. Vi tar gärna emot fler tips via mail.

Vad finns framför kameran när du inte fotograferar gigantiska grönsaker?
Människor, produkter och maskiner av olika slag är väl de vanligaste. Jag tänkte att vi skulle kunna kolla på några exempel från de senaste åren.

 

Kund: Anytec Sweden

Vårt samarbete med den svenska båttillverkaren Anytec inleddes redan 2011 och idag producerar vi merparten av bolagets marknadsmaterial, såväl print som digitalt.

Just den här bilden är tagen utanför Balesudden i Höga Kusten för ett par år sedan.  Vi ville förmedla känslan av fart, körglädje och robust konstruktion på ett attraktivt sätt. Att skapa den där vill-ha känslan utan krusiduller.

Oavsett vad du fotograferar så måste du anpassa ditt arbetssätt. När du fotograferar båtar har allt en förmåga att ställas på sin spets. Vattnet rör sig och vädrets nycker kan hjälpa eller stjälpa.

Se större bild

Rörligt från årets Anytec-fotografering #1

Rörligt från årets Anytec-fotografering #2

 

Kund: Docksta Sko

Handgjord kvalitet från hjärtat av Höga Kusten. Docksta Skofabrik har levererat skor med den rätta känslan i mer än ett halvt sekel. Vårt samarbete innefattar marknadsmaterial för både webb och print samt fotografering.

Att fånga och förmedla skornas kvalitet, omsorgen i hantverket och tillverkningsmetoderna - det har varit en rolig utmaning. I vår egen studio har vi full kontroll och har alla möjligheter att jobba med ljussättningen för att plocka fram den känsla vi vill åt. När det gäller bilder från skofabriken så har vi jobbat med en mer dokumentär känsla. Att vi kunnat kombinera de två arbetssättet på det här viset känns riktigt bra.

Se större bild

 

Kund: Malux Sweden

En tryggare vardag för alla. Malux produkter finns i hela Sverige och gör arbetet inom industrin lite säkrare, skapar en god arbetsmiljö på kontoret, lyser upp våra största gallerior och säkrar kommunikationen på avlägsna platser.

Inför den europeiska lanseringen av en ny, specialanpassad GSM-R-telefon tog vi fram nytt bildmaterial till mässor och print. Då telefonen var specialanpassad för just tågpersonal ville vi förmedla bilden av en robust och högteknologisk produkt som anpassats väl för sitt unika ändamål. 

Se större bild

 

Vill du tipsa Tomas om Zucchini-namn eller har du ett fotouppdrag på gång?
Kontakta Tomas Thelin på tomas@addcream.se eller ring 0660 - 43 18 03